Kako pa naj bo urejen ženin?


Izvor: Bambino.si, link: http://www.bambino.si/kako_pa_naj_bo_urejen_zenin

 

Ko nekdo omeni poročno garderobo, vedno najprej pomislimo na dolgo belo obleko in ljubke bele čeveljce. Hmmm, kaj pa ženin? Poleg lepo urejene neveste, mora stati tudi okusno urejen ženin.

Prvo in vsekakor najpomembnejše pravilo pri izbiri ženinove poročne obleke je to, da se mu ta prilega, da mu je všeč in da se v njej udobno počuti. Vsekakor mora biti slogovno in barvno usklajen z videzom neveste. Naj se bodoči mož ne izgubi med množico urejenih in lepo oblečenih svatov, mora izstopati, tako kot izstopa tudi nevesta. Naj se ve, kdo je na ta dan glavni.

Pa pojdimo po vrsti. Suknjič in srajca. Pri iskanju pravega, se osredotočite na kakovost materiala in izdelave. Ne obremenjujte se s strogimi predpisi, saj so ti že nekaj časa preživeti. Vsekakor so tudi ohlapne srajce stvar preteklosti. Modne so prilegajoče se ozke linije, pa vseeno naj le te ne bodo pretesne. Ne trudite si biti drugačni z barvo srajce (oranžna, živa rdeča...), videz klovna si lahko prihranite za pusta. Poročna srajca naj bo nevtralne barve. Če se boste poročili v romantičnem okolju, na primer na gradu je povsem na mestu frak. Če boste dahnili da nekje daleč stran, v toplih krajih, si izberite lahke materiale. Še vedno ste lahko svečani v svetli laneni obleki in elegantnih natikačih. Ko boste izbirali hlače, morate biti pozorni kar na nekaj stvari: dolžino, obseg pasu, pas, barvo, gube itd. Podite pazljivi, da ne boste kupili preozkih hlač; če imate malo trebuščka, ga lahko spretno zakrijete s hlačami z naborki v pasu. Če pa s trebuščkom nimate problemov in je vaš trebuh lepo izklesan, pa izberite hlače brez gub, s pasom približno pet centimetrov pod popkom. Na koncu ne smemo pozabiti na pomemben dodatek: kravato! Kravate z vzorci se bodo najbolj podale k temnim oblekam, sicer lahko izpadete kičasto in preveč vpadljivo. Metuljček je primeren le, če boste nosili frak. Ženin je že oblečen, sedaj ga je potrebno še obuti. Če mislite privarčevati na račun čevljev, ker ste veliko zapravili za lepo garderobo, vam svetujemo da tega ne počnete! Namreč, še kako je pomembno, da si izberete kakovostne čevlje. Slabo obuvalo se vam lahko hitro maščuje z žulji, teh pa si na ta pomemben dan in noč, ki jo boste v celoti preplesali, res ne želite, kajne? Čevlje se odpravite nakupovat popoldne, ko so noge nkoliko otečene. Recite NE debeim podplatom. Če je številka vaše noge 46, bo ta z debelimi podplati videti še večja. Na koncu koncev naj ima ženin urejeno pričesko in negovan obraz. Ne hodite k frizerju dan ali dva pred poroko, saj boste videti, kot da ste pravkar stopili iz frizerskega salona. Za ta korak se odločite teden dni pred poroko, tako, da se bodo lasje že nekoliko ulegli.

 

Moške poročne obleke

Že res, da je na poroki skoraj vsa pozornost, ter večina pogledov svatov uperjenih v nevesto in njeno opravo, vendar je vseeno potrebno poskrbeti tudi za ženinovo obleko. Moška obleka, telovnik in ženinova kravata prav tako privabljajo pozornost, posebno ženskega dela povabljenih gostov, čeprav je v veliki meri odvisno, kje se ceremonija odvija, kakšen je stil celotne poroke, ter seveda v katerem letnem času načrtujete poroko, če zanemarimo običajen videz ženina na sploh.

 

Moška obleka

Če je nevestina obleka stilsko oblikovana v kombinaciji z vijoličnim ogrinjalom, še ne pomeni, da mora imeti moška obleka kravato enakega barvnega tona. Ponavadi je dovolj, da barvo kravate izberete v skladju z barvo nevestinega šopka, ali z barvo šopka na mizi, pa boste ravno tako priča zelo skladnemu videzu.
V vsakem slučaju je dobro paziti, da je vaša obleka izbrana skladno z nevestino opravo. Na primer, če ima nevesta oblečeno poluradno obleko s cvetnimi detajli na poročni ceremoniji opoldne, se mladoporočenec vsekakor ne bo oblekel v klasični smoking z metuljčkom, ampak bo izbral manj uradno lahko obleko (svetlo modre ali mišje sive barve, dobrodošlih v vseh letnih časih, obleki bele barve pa najbolj odgovarjajo samo poletni meseci), v kombinaciji z belo srajco brez kravate.


Če je poroka manj uradna, ali gre zgolj za poroko v ožjem družinskem krogu in ima nevesta oblečeno seksi satenasto obleko, ženinu pristoji temni smoking z metuljčkom in sofisticiranim dodatkom, telovnikom. Srajca mora biti v vsakem primeru bela, s klasičnim ovratnikom. Za poletne poroke in tropske ambiente je sprejemljiva bela večerna obleka.


Če gre za uradno celodnevno ceremonijo priporočamo smoking v kombinaciji s srajco s klasičnim ovratnikom, telovnikom, šalom, ali klasično zavezano kravato. Za zelo uradno večerno poroko, ko nevesta oblečena v plesno poročno obleko impresionira vso ceremonijo, je čas za ženinov klasičen sijaj. Oblečen v klasičen črn smoking, srajco s trdim ovratnikom v obliki kril, s črnim metuljčkom in telovnikom zagotovo ne ostane neopazen. Poleti je opcija tudi bela večerna obleka z belim metuljčkom, ki pripomore k pravemu nočnemu vzdušju.

 

Še enkrat preverimo ženinovo opravo:

  • Moška obleka
  • Kravata ali svileni šal
  • Srajca
  • Telovnik
  • Nogavice
  • Čevlji
  • Spodnje perilo
  • Manšete
  • Gumbi za manšete
  • Pas ali naramnice za hlače
• Gumb ali igla za kravato

Pregled ženinove garderobe

Naj bo bodoči ženin brezbrižen? Ravno nasprotno!
Predvsem na poročni dan bi se tudi on rad pokazal v najlepši luči. V pomoč pri izbiri poročnega videza naj vam bo šest naših napotkov.


1. SUKNJIČ Strogi predpisi glede poročne garderobe so bolj ali manj preživeti. Pri izbiri se raje osredotočite na kakovost materialov in izdelave. Če se boste poročili samo civilno, ali v ožjem krogu, je idealen temen blazer (športni suknjič) ali obleka v antracitni barvi s tankimi črtami. Za poletne poroke je zelo primeren podaljšan suknjič v svetlih odtenkih. Za slavje v romantičnem okolju gradu se poda tudi frak ali tridelna obleka z ruto. Za „da" pod palmami izberite lahke materiale. Še vedno boste svečani v beli laneni obleki z usnjenimi japankami.
Hitri test: sega rokav suknjiča do prvega členka na palcu? In je rokav srajce nekoliko daljši? Odlično!


2. SRAJCA Ohlapne srajce so pri poročnih odpravah preteklost. Modne in svečane so prilegajoče se ozke linije, a pazite da se vam ne prilega pretesno. Pravo velikost ugotovite preprosto: vzemite meter, si ga ovijte okoli vratu in pustite še za prst prostora. Poročna srajca naj bo nevtralne barve, nikakor si ne zaslužite videz klovna s živimi oranžnimi ali rdečimi toni, ... čeprav bo morda vaša izvoljenka imela v takšni barvi kakšen dodatek na obleki ali šopek.


3. KRAVATA Danes si ne moramo predstavljati ženina brez svečane kravate. Zelo elegantna izbira je tridelna obleka s telovnikom in plastronom enake barve in vzorca. Za metuljček se odločite le v primeru, da boste nosili frak. Vzorčaste kravate se najbolj podajo k temnimi oblekami, sicer izpadejo kičasto in preveč vpadljivo. Tudi če imate težave s kravatnim vozlom, kravate ne shranjujte zavezane, ker ne ohrani lepe oblike.


4. HLAČE Pri izbiri pravih hlač morate biti pozorni na pravilno dolžino, obseg pasu, gube, pas, barvo, ... Širino pasu izmirite na istem mestu, kjer pride pa: merite napeto čez srajco. Pazite, da vam hlače ne bodo preozke. Če imate malo trebuščka, ga enostavno lahko zakrijete s hlačami z naborki v pasu. Če imate raven trebuh izberite hlače brez gub, s pasom približno pet centimetrov pod popkom.


5. ČEVLJI Glavno načelo: pri čevljih ne varčujte! Slabo obuvalo se vam hitro maščuje s žulji. Na splošno velja: čevlji morajo biti z obleko usklajeni ali pa v kontrastu. Čevlje kupujte popoldne, ko so noge malo otečene. Na poroki boste hvaležni. Imate veliko nogo? Odrecite se debelim podplatom. Velikost 45 bo videti še večja. Še nasvet: tudi pas se mora ujemati z bravo čevljev. Najlepše je, če je za odtenek temnejši od hlač.


6. VIDEZ Urejena pričeska, negovan obraz ter poroka spadajo skupaj. Lasje morajo biti postriženi kakšen teden pred poroko, da se uležejo, vi pa se boste izognili vizezu "pravkar iz frizerskega salona". Načeloma se ne odločajte za drastične spremembe - ne eksperimentirajte z novimi videzi.

 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran