Izbira daril


Izvor Bambino.si, link: bambino.si/izbira_daril

Priznali ali ne, je odpiranje daril eden najbolj razburljivih delov poroke. Pisani paketi, velike pentlje, nekoliko slojev okrasnega papirja, misli, ki nas prevzemajo, ko odpiramo darila. Kako in po kakšni ceni izberemo darila?

 

Poskrbimo za seznam daril


Čeprav ni povsem običajno, lahko listo s seznamom daril, pošljemo skupaj s poročnimi vabili. Na vabilo napišemo, kje je vaš račun odprt (dovolj bosta naslov in popis trgovin). V kolikor imate bujno domišljijo in smisel za humor, dopišite nekaj šaljivega in se s tem rešite občutka nelagodja. Lahko pa odgovornost prepustimo drugim. Agencija za organizacijo poroke bo prva, ki bo vstopila v stik z gosti in preverjala, kaj potrebujete in kje dobiti informacijo o seznamu daril, ter seveda v katerih trgovinah je darila možno kupiti.

 

Kaj izbrati?


Zagotovo bodo nevesto bolj razveselili krožniki v stilu Jamiea Oliverja, kot hišni kino, ki bo pred televizijski zaslon prilepil ženina. Kljub vsemu na seznam uvrstimo stvari, ki bodo zadovoljile oba okusa in stvari, ki jih nujno potrebujeta. Poskušajte se distancirati od tradicionalnih daril (štedilnik, hladilnik, pralni stroj...) in poskrbite za nove ideje, ki so vezane na vaše hobije, ali celo na medeni mesec. Če vaši gostje združijo moči, vam lahko uresničijo željo, o kateri ste dolgo sanjali. Vsekakor pa mislite na prihodnost, ker tisto kar vam je trenutno »in«, ne pomeni, da vam bo koristilo skupnemu življenju v prihodnosti.

 

Kdaj pričeti z izborom?


Nikoli ni prezgodaj! Pari, ki na hitro in zadnji trenutek sestavijo seznam daril, velikokrat izpustijo pomembna darila. Vzemite si čas, sprehodite se po trgovinah dokler imate čas in še niste obremenjeni z organizacijo poroke, v miru poglejte tisto kar vas zanima in preudarno sprejmite odločitev. Ravno tako bo rano sestavljen seznam koristil gostom, ker bodo imeli vnaprej dovolj časa, da si zagotovijo denarna sredstva.

 

Kako začeti?


Sestavite seznam v katerem je cenovni razpon čim večji, tako da lahko gostje izberejo darilo v skladu s svojimi zmožnostmi. Prav tako poskrbite za raznovrstnost seznama: tradicionalne predmete za starejše goste, moderno in odštekano za vaše prijatelje in sodelavce. Daljši seznam ne kaže vašega pohlepa, ampak ponujate širši izbor. Seznam ne sme odbijati, ampak mora biti privlačnega videza, da se bodo povabljeni pri izbiri daril lažje odločali. Računajte na to, da se nekaterih sezonskih izdelkov ne da kupiti vse leto in jih v določenem času ni več na prodajnih policah.

 

Katere trgovine izbrati?


Ena je zagotovo premalo, deset preveč. Optimalno število je nekje od 2-4, ker povabljenim nudijo večjo izbiro, večji cenovni razpon in večjo fleksibilnost. Svetujemo, da se opredelite tematiki: trgovina tehnične opreme, bele tehnike in gospodinjske aparate, druga za posteljnino, zavese... Na ta način se rešite težav s podvajanjem daril. Pozanimajte se za nasvet pri parih, ki so se poročili pred kratkim, ker je lahko tak nasvet zlata vreden. Pri izbiri trgovin vam priporočamo Merkur, Big Bang,...

Pri trgovcih preveri sledeče: ali način kupovanja s seznama daril poteka brez zapletov in maltretiranja naših povabljencev, kakšen način odplačevanja nudijo, ali prodaja poteka tudi preko interneta, ali lahko faksirajo ali z e-mailom pošljejo seznam vašim gostom, pozanimajte se o vseh lokacijah trgovin, ali te trgovine usklajujejo in brišejo seznam daril med seboj in vprašajte, koliko časa imate lahko odprt seznam daril, zaradi gostov, ki kupujejo zadnji trenutek. Ko izberete trgovino se dogovorite za termin in pomoč strokovne osebe, ki vam bo sestavila seznam in skrbela, da bodo nakupi potekali pod kontrolo (ne pustite, da vas dobronamerne in skrbne mame vlečejo po trgovinah, ker vas lahko samo zmešajo in odvrnejo pozornost od tistega, kar ste si zamislili sami). Ko ste sklenili dogovor, ne pozabite zaprositi za pismeno potrdilo. Zaradi primera eventualne korekcije, pozorno preverite vsak stavek in se tako zavarujte pred neugodnimi presenečenji. Po poroki preverite ali je seznam zaprt.


Bodite prefinjeni! Vsekakor ne smete pozabiti na hvalnico in besede, ki bodo vašim gostom pokazale, kako ste se razveselili in kako cenite njihova darila. Mali znak pozornosti za njihov trud, ki pomaga pri izpolnitvi vaših malih skritih želja.

 

KAJ PODARIMO PARU, KI IMA ŽE VSE?

Povabljeni ste na poroko, potrebujete darilo. Kaj kupiti paru, ki ima že vse: lastno stanovanje, vso opremo, gospodarske aparate in kopalniške dodatke, je finančno preskrbljen, skratka: zdi se vam, da ničesar ne potrebuje! Nekaj, česar res ne potrebujeta, pa si tako želita ... zveni znano?
Kakor koli že, mladoporočenca morate kar najbolje poznati, da bi prišli do želenih informacij.

Pošljite ju na konec sveta!

Sanjsko potovanje. Kdo si ga ne želi. Morda bo prevelik zalogaj za enega darovalca, naj zato prispevke zbira nekdo, ki ve, kam si mladoporočenca želita odpotovati. Imena možnih destinacij lahko napišete na listke, jih prepognite in jih na predporočni zabavi ponudite mladoporočencema za žreb ...

Denarne zadeve.

Včasih par težko pove, da si najbolj želi denar. To je povsem odveč! Gostje bodo vsekakor porabili določeno vsoto za nakup darila, ki ga morda par ne potrebuje. Svatom boste prihranili nadležno iskanje po trgovinah in misli, kaj naj vam kupijo. Ovojnico z denarjem okusno aranžirajte ali dajte denar v lepo darilno škatlico.

Hudo vroče ...

Pošljite ju na razvajanje v savno ali wellness center, da se bosta dobro ogrela. Nepozabno razvajanje bo obema godilo, zato jima privoščite več dni skupaj. Še posebej parom, ki se poročijo v jesenskih in zimskih mesecih. Pobrskajte po spletu in najdite zanimivo lokacijo.

Konkretno: kupite jima ...


Še vedno niste našli nič primernega? Tukaj so nazorne zamisli, ampak pozor!
Pri nakupu naj vas vodijo življenjski slog in navade obdarovancev, darilo naj bo zadetek v polno.
Pa začnimo: najnovejši fotoaparat, oprema za taborjenje, pribor za pripravljanje jedi na žaru, vrhunski pribor, krožniki, svileno posteljno perilo, kos dragocenega nakita ...


Darila, ki jih izročamo ali prejmemo ob poroki, so bila vedno spoštovana. Bala, ki so si jo nekoč pripravljala dekleta, je vsebovala veliko dragocenosti, ki so jih hranile več desetletij. Danes večina parov želi nekaj uporabnega, nemalokrat pa se želje mladoporočencev in predstave svatov glede daril razlikujejo.

 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran