Izbira glasbene skupine


Izvor Bambino.si, link: bambino.si/izbira_glasbene_skupine

Poročni rituali se skozi leta niso kaj prida spreminjali, vendar se je izbira glasbe za svečani večer močno spremenila. Možnost izbire glasbene skupine je dostopen na internetu, kjer lahko glasbo tudi poslušate.

 

Ocena glasbene skupine na internetu

Dobro izdelana internetna stran vam omogoča niz potrebnih informacij. Večina mladoporočencev išče band, ki igra različne zvrsti glasbe. Z obzirom, da je razpon gostov od 10-150 in več, moramo z različno glasbo vedno zagotoviti zapolnjen plesni prostor. Preglejte repertuar in takoj izdelajte popis pesmi, ki jih želite poslušati. Če je omogočen pristop do poslušanja pesmi, pesmi skrbno poslušamo. Ob poslušanju uživate? Vam je všeč glas vokalista? Uživate ob zvokih klaviatur in kitare? Nekatere skupine imajo pripravljene posnetke, na podlagi katerih se lažje odločate. Ko podrobno preučite vizualno in glasbeno podlago, naredite evidenco potencialnih kandidatov in jih kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte.
V kolikor ste izbrali skupino vaših sanj ne oklevajte. Večina glasbenih skupin je zasedenih že 6-8 mesecev vnaprej.

 

Ne bojte se vprašati


Prvo in najvažnejše vprašanje, ki ga boste postavili je, ali je skupina na voljo na določen datum vaše poroke. Če je odgovor pritrdilen, takoj vprašajte za ceno izvedbe. Pomembna sta število članov zasedbe in cena izvedbe, zato se podrobno informirajte. Za skromnejše poroke (60-150 gostov), bo skupina z manjšim številom glasbenikov povsem zadovoljila vaše potrebe. Če načrtujete poroko z več kot 200 svati, izberite številčnejšo glasbeno skupino. Ne bodite preveč razočarani, če vam bo všeč skupina, vendar finančno ne odgovarja vašemu planu.


Vodji skupine postavite naslednja vprašanja: Koliko časa skupina igra skupaj? Kakšne so njihove reference? Prav tako zahtevajte CD z njihovo glasbo, preverite še druge informacije, ki jih lahko preverite na e-mailu. Profesionalna glasbena skupina bo na vaša vprašanja odgovorila v 24 urah. V kolikor ima band dogovorjeno igranje v bližini vašega mesta jih obvezno obiščite in poslušajte njihovo igranje v živo.

 

Poslušajte jih v živo


Večina skupin ima dogovorjeno igranje v klubih ali restavracijah. Če nastopajo samo na porokah, si omogočite vstop na svečani sprejem, kjer boste preverili repertuar skupine. Ob nastopu banda boste preverili vse prednosti in slabosti njihove ponudbe. Prvi vtis vam bo olajšal izbor. Med igranjem pozornost usmerite na konverzacijo gostov. Ali lahko gostje med igranjem glasbe komunicirajo med sabo? Ali je plesišče zasedeno? Ali skupni vtis skupine odgovarja vašim željam?


Pavzo izkoristite za pogovor z vodjem skupine. Izrazite mu svoje želje in jih uskladite z njihovimi zmožnostmi.

 

Rezervacija glasbene skupine


Ko ste sprejeli odločitev in izbiro glasbene skupine, se takoj dogovorite za rezervacijo. Neprijetna situacija je, če je izbrani band na dan vaše poroke že zaseden. Dogovor naj zajema: datum, uro in mesto svečanega dogodka, število članov skupine, njihova imena, naslove in telefonske številke. Ne pozabite na ceno izvedbe, koliko zahtevajo za predplačilo in kdaj lahko poravnate ostali dolg. V kolikor imate dodatna vprašanja ne oklevajte, pozanimajte se o vsem.

 

Planirajte vnaprej


Največja pomoč pri realizaciji svečanega dogodka je dobro in detajlno načrtovanje. Če razpolagate z vsemi potrebnimi informacijami že mesece vnaprej, si boste olajšali načrtovanje in potek poroke.


Če se ne morete odločiti za prvi ples, za predlog vprašajte vodjo banda. Zagotovo vam ponudi veliko opcij. Če ste se dogovorili za izvedbo vaše posebne pesmi, si vsaj 6-8 tednov vnaprej zagotovite CD-posnetek vaše skladbe. Na seznamu zaigranih pesmi označite pesmi v katerih še posebej uživate.


Na koncu bodite zadovoljni z izbiro profesionalnega in izkušenega banda, ki bo poročno slavje začinil z nepozabno zabavo.


 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran