Poročna torta

Izvor Bambino.si, link: bambino.si/porocna_torta

Poročna torta izvira še iz zelo starih časov in je bila v mnogih kulturah povezana tudi z rituali plodnosti. Danes skupno rezanje torte simbolizira prvo skupno nalogo novo poročenega para in je eno izmed ključnih dejanj, ki ga mora fotograf ujeti v svoj objektiv. Pri izbiri torte pazite, da bo barvno usklajena s poroko, slaščičar pa naj poskrbi, da bo lepa in okusna hkrati. V nadaljevanju odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, povezana z izbiro in protokolom serviranja poročne torte.

porocna_torta_2

Kdaj je čas za rezanje torte?

Običaj je, da se torta reže točno ob polnoči. Pri porokah, ki se odvijajo čez dan, je lahko tudi prej, velikokrat pa je to znak, da se zabava bliža koncu. Rezanje torte je romantičen trenutek, ženin položi svoje roke na nevestine in skupaj odrežeta prvi kos torte. Nato drug drugemu postrežeta s torto (ni treba, da si jo razmažeta po obrazu, pojesta jo lahko povsem elegantno a vseeno zanimivo).

 

Kako oznanimo, da je čas za rezanje torte in pridobimo pozornost svatov?

Orkester ali animator - vodja naznani čas za rezanje torte. Zelo dobra je kombinacija s svetlobnimi efekti. Luči se ugasnejo in nato spet prižgejo, ko je torta na mestu rezanja. Prvi gostje ta trenutek izkoristijo, da se poslovijo in odidejo domov. Če želite, da se zabava nadaljuje, naj orkester spet igra takoj po rezanju torte in dobro razpoloženje nadaljuje.

porocna_torta_3

Z zaročencem načrtujeva dopoldansko poroko...

Postregla bova z narezkom, želiva pa si tudi poročne torte. Kakšna naj bo, da ne bo pretežka glede na uro?

Svatje se bodo ob poldnevu z veseljem posladkali s kosom poročne torte. Postrezita jim s skutino, limonino, jogurtovo torto ali kako drugo svežo različico. Okrasite jo s sadjem ali cvetjem, kar deluje sveže in svečano.

 

V gostišču nama predlagajo dodatno sladico poleg poročne torte...

Misliva, da bi bilo to preveč, predvsem pa potrata denarja. Kaj mislite?

O tem ni pisanega pravila. Veliko parov postreže dodatno sladico poleg torte. Kljub temu se lahko z gostiščem dogovorite za lažjo sladico, morda limonin sorbet, sladoled z jagodami ali kaj podobnega. Odvisno je, v kakšnem duhu bo poročni meni in kaj vama nudijo. Sicer pa bodo torta, drobno pecivo v kombinaciji svežega sadja povsem nasitili povabljene.

 

Želim, da bi gostje vzeli kos torte domov...

Torte ni treba zavijati v prtičke, saj lahko kupite škatle za pecivo. Kupite jih lahko v različnih velikostih in barvah. Vnaprej načrtujte vsebino škatle, ki jo boste dajali svatom. Ne dajte torte in drobnega peciva v isto škatlo. Rajši priskrbite več manjših škatel.

 

Rezanje torte

Poročna torta izvira še iz zelo starih časov in je bila v mnogih kulturah povezana tudi z rituali plodnosti. Danes skupno rezanje torte simbolizira prvo skupno nalogo novo poročenega para in je eno izmed ključnih dejanj, ki ga mora fotograf ujeti v svoj objektiv.
Pri izbiri torte pazite, da bo barvno usklajena s poroko, slaščičar pa naj poskrbi, da bo lepa in okusna hkrati.
V nadaljevanju odgovarjamo na najpogostejša vprašanja, povezana z izbiro in protokolom serviranja poročne torte.

porocna_torta_4

Tekst Bambino.si, 15.04.2008


 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran