Domov Kako Izbrati Fotografa

Nasvet pri izbiri fotografa

 

Izvor: najporoka.si, link: http://www.najporoka.com/nacrtovanje_poroke/fotografija-in-snemanje/

Poročne fotografije so lep in dragocen spomin na vajin najlepši dan. Zato pri izbiri fotografa bodite previdni in izberite nekoga, ki mu resnično lahko zaupate in se na svoje delo spozna. Naj vam ne bo škoda denarja, ki ga boste namenili za fotografiranje in snemanje, saj bodo posnetki trajen spomin na vašo poročno zaobljubo in slavje. Ni lepšega kot lepo urejen poročni album, ob katerem bosta lahko obujala spomine in podoživela srečo poročnega dne še ob vnukih. Zato se vam bo ta investicija še kako splačala.

Ko se boste odločali za najbolj primernega fotografa, bodite pozorni na to, da boste resnično spoznali človeka, ki vas bo fotografiral oz. snemal, saj je pomembno, da se s fotografom osebnostno ujamete. Posnetki bodo lepši, če se boste lahko ob fotografu sprostili.

Pri izbiri fotografa je pomembno tudi to, da se pozanimate, na kolikih porokah je že fotografiral in da si ogledate vsaj kakšen poročni album, ki je izdelek tega fotografa. Vsekakor slikanje na porokah zahteva pripravljenost in znanje, saj je fotograf prisiljen slikati na različnih krajih in pod različnimi pogoji. Pogovorite se s fotografom, kakšne posnetke si želite, kraje, kjer si želite biti poslikani ter osebe, ki si jih želite imeti na fotografijah. Najbolje je, da fotografa pravočasno seznanite s kraji, kjer bo slikal in s fotografijami oseb, ki so vam pomembne in si jih želite imeti na slikah. Nič slabšega ni, če fotograf zamudi k nevesti domov, ker se je nekje na poti zgubil ali pa, če se vam ves čas s posnetkov nasmiha ne preveč pomembna soseda, ker je pač fotograf mislil, da je to vaša mama.

Da pa fotografa pravočasno seznanite s krajem poroke, je pa pomembno, saj bo tako vedel, kakšne vse pripomočke potrebuje za slikanje. Ni isto, če fotografira v temačni cerkvi ali zunaj na sončnem travniku. Seznanite pa ga tudi s tem, kaj si vse želite imeti na fotografijah, predvsem v cerkvi se veliko dogaja in bi bilo škoda, če bi to zamudili in ne imeli poslikano.

Fotograf vam bo po poroki izdelal tudi poročni album, ki je ponekod že vštet v ceni, ponekod pa ne. Odločite se ali želite, da vam on zloži slike v album kot reportažo vajine poroke ali pa boste to storili sami. Dogovorite se tudi, če želite svatom ob odhodu iz poroke podariti vajino skupno fotografijo s posvetilom.

Tudi v fotografiranje lahko vnesete nekaj osebne note. Če imate nekaj časa na poročni dan, se lahko s fotografom dogovorite, da naredi nekaj posnetkov na vajinem priljubljenem ali vama pomembnem kraju npr. ob starih rimskih ruševinah, kjer se je vajina skupna zgodba začela ali na cvetočem travniku itn. Če pa na poročni dan za tako fotografiranje ni časa, lahko to storite kak dan po poroki, ko se boste po praznovanju že dovolj spočili.


 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran